Universal robots crop

Viktig at vår produserende industri står klare til å tilegne seg kunnskap

Små og mellomstore produsenter risikerer å få det tøffest

Robotprodusenter har en veldig viktig oppgave i dag: å gjøre det enkelt for beslutningstakere å sette i gang med å frigjøre personalet. Blir det for vanskelig, kommer det ikke til å skje, og dette er et stort hinder for bransjen.

For at vi i Norge skal bli konkurransedyktige, må vi berike oss selv med kompetanse rundt robotautomasjon. Overlater vi alltid jobben til en ekstern partner, vil vi ikke selv besitte kunnskapen om mulighetene med robotautomasjon. Denne kunnskapen om automasjon vil bli viktig i alt fra hvordan produkter konstrueres til hvordan man bygger opp produksjonslinjer.

Partnere til Universal Robots har fullt opp med å installere cobotene våre, og jeg er helt sikker på at det vil bli svært mye å gjøre i fremtiden også. Jeg tror til og med at vi kommer til å få et problem med at etterspørselen rundt integrasjon kommer til å oversvømme markedet. Jeg tror at industrien kommer til å få vanskelig for å finne virksomheter som kan hjelpe dem med integrasjon, ettersom behovet kommer til å bli for stort. Dessverre tror jeg at våre små og mellomstore produsenter kommer til å få det tøffest, sier Julius Skulstad hos Universal Robots. Dersom det blir slik, kommer dette til å bli en stor trussel mot utviklingen av industrien. Det er derfor viktig at vår produserende industri står klare til å tilegne seg kunnskap og erfaring rundt hva man kan gjøre selv og hva man bør overlate til en dyktig integratør. Kompetanse vil bli en veldig viktig puslespillbit for å få konkurransekraft i virksomheten.

Universal Robots pløyer nå ny mark for å igjen drive utviklingen mot enkel robotautomasjon. Akkurat slik iPhone er en maskinvare og en bærer for ulike apper, så er UR-coboten en bærer av ulike applikasjoner. Denne plattformen består i dag av fire tydelige komponenter, en Cobot, økosystemet UR+, UR Academy og UR Application Builder:

Økosystemet UR+ er i dag en markedsplass der eksterne utviklere kan markedsføre sitt UR+-tilbehør som skal være Plug & Produce.

UR Academy er en kostnadsfri interaktiv opplæring som tar 87 min å gjennomføre. Det gir brukerne forståelsen og kunnskapen de trenger for å komme i gang med cobots.

UR Application Builder er en nettbasert programvare der sluttbrukeren kan bygge sin applikasjon simpelthen ved å svare på noen spørsmål. Deretter skapes en animert film, og man får se hvordan det vil se ut, samtidig som programmet til roboten skrives i mellomtiden. Blir det slik man ønsker, kan man lagre programmet og overføre det direkte til coboten og begynne å kjøre.

Prosessen går ut på å bygge sin løsning i UR Application Builder og se hvordan en robot rører seg i applikasjonen samtidig som programmet bygges. Deretter velger man tilbehøret sitt på UR+ og velger størrelse på coboten. Mens man venter på leveransen fem dager senere, gjennomfører man opplæringen UR Academy. Så på én uke er man i full gang med å ruste seg med kunnskap for fremtiden.

Dette gir håp til våre små og mellomstore produsenter.

p40_g

Første elektronikk-distributøren i Europa som lagerfører Bourns TBU® High-Speed Protectors.

Teknologien er utformet for å beskytte mot feil som skyldes kortslutning

Elfa Distrelec er en ledende europeisk distributør av elektronikk, automatisering og måleteknologi og ligger i teten når det gjelder å tilby de nyeste innovative teknologiene. Selskapet er et av de første til å lagerføre de nye høytytende TBU® High-Speed Protectors fra Bourns, en leder innen elektronikkproduksjon.

les mer...
Fremtidens aut crop

Fremtiden for automatisering

Slike løsninger vil skape en dynamisk fabrikk

Nøkkelord for visjonen av fremtidige produksjon og næringsliv har aldri vært mer dynamisk enn i dag. Helt siden Platform Industrie 4.0 ble lansert på Hannover Messe i 2012, har vi sett en økning i interesse og innkallinger for å forstyrre produksjonsvirksomhetsmodeller som aldri før.

les mer...
Kolasj AMNYTT 04 19 crop

AMNYTT 04 2019 er publisert

Vi må bli mer innovative

Norge blir fraløpt i EUs rangering av de mest innovative regionene i Europa. Danmark, Finland og Sverige ligger alle høyere. I den nye rangeringen har EU-kommisjonen tatt for seg 238 regioner i EUs 28 medlemsland samt Norge, Sveits og Serbia. Trøndelag troner øverst blant de norske regionene og kommer på 15. plass i EUs rangering, mens Oslo og Akershus følger på 16. plass.

les mer...
Phoenix sikkerhet crop

Berøringsfri, kompakt, smart

Økonomisk effektiv komplett løsning for fleksibel overvåking av beskyttelsesdør

Sikkerhetsbryteren med RFID-teknologi for intelligent beskyttelsesdør- og posisjonsovervåking. PSRswitch, fra Phoenix Contact, er en elektronisk, kodet sikkerhetsbryter i kompakt byggform. Takket være integrert RFID-transponderteknologi og intelligens får du optimal beskyttelse mot manipulering og den beste sikkerheten i samsvar med EN ISO 14119.

les mer...