Freyr siemens crop

Bærekraftig battericelleproduksjon i Norge basert på 100% fornybar energi

Siemens har inngått partneravtale med FREYR for grønn produksjon av battericeller i Norge

Siemens og FREYR har signert et Memorandum of Understanding (MoU) der Siemens skal støtte FREYR med sin ekspertise innen automatisering og programvareportefølje, samt kraftløsningssystemer.

FREYR planlegger en storstilt, konkurransedyktig og bærekraftig battericelleproduksjon i Norge basert på 100% fornybar, lavkost ​​energi fra vann- og vindkraft.

Digital tvilling
Siemens vil i første omgang støtte FREYRs planer gjennom felles utvikling av en digital tvilling av FREYRs planlagte battericelleproduksjonsanlegg. Dette vil muliggjøre avanserte virtuelle simuleringer av eksisterende og nye battericelle-teknologiløsninger.
FREYR mener at Siemens støtte med sin Digital Enterprise-portefølje vil resultere i lave kostnader og grønne battericelleproduksjon i Norge. Siemens vil være FREYRs teknologipartner for automatisering, elektrifisering og digitalisering gjennom prosjektfasene, fra utvikling av anleggsdesign til simulering av battericelleproduksjon og -tjenester. I tillegg vil Siemens støtte utvikling av den elektriske infrastrukturen fra nettet til fabrikken, og FREYR planlegger å bruke Siemens automatiseringsportefølje som grunnlag for battericelleproduksjonen.
Våren 2019 kunngjorde FREYR sin ambisjon om å bygge et 32 ​​+ 2 GWh batteri-celleanlegg (en såkalt Giga-fabrikk). Dette er en av de største i Europa, for å produsere litium-ion-batterier (LIB) celler, basert på bevist teknologi gjennom en lisensierende forretningsmodell.
32 GWh er målrettet mot det eksponentielt voksende maritime og EV (elbil)-markedet i Europa. GWh-anlegget retter seg mot mer begynnende markedsvertikaler som stasjonære lagringsapplikasjoner. Anlegget på 2 GWh kan også brukes til å tilby skaleringstjenester for de beste nye battericelle-teknologiene i industriell skala.

 “Siemens er den eneste leverandøren med en helhetlig tilnærming til batteribransjen. Sammen med FREYR utvikler vi en digital tvilling som speiler produksjonen, produktet og ytelsen. I kombinasjon med Norges fornybare energi kan FREYR gjøre Norge til en betydelig leverandør av battericeller globalt. ”Sier Frank Bråthen, administrerende direktør i Siemens Digital Industries Norge.

Siemens og FREYR vil også utforske spesifikke samarbeidsmuligheter, inkludert, men ikke begrenset til: Hvordan optimaliserer du design, simulerer og verifiserer produksjonen av toppkvartil battericelle gjennom material- og energistrømmer for velprøvde og nye teknologier
«FREYR er glade for å samarbeide med Siemens i jakten på overlegne lavprisbatterier fra Norden. Siemens dype ekspertise og anerkjente erfaring for å støtte kunder for å oppnå større produktivitet og fleksibilitet er av høy verdi for FREYR. Vi ser frem til å utvikle ytterligere uttaket av fabrikken i Mo i Rana, mens vi utnytter partnerskapet med Siemens for å styrke grunnlaget for verdensledende produksjon av battericeller fra Norge», sier Tom Einar Jensen, administrerende direktør i FREYR AS.

“FREYR skaper et økosystem av vitenskapelige, kommersielle og økonomiske interessenter for å utvikle nye markedsvertikaler. Målet er å møte økt global etterspørsel etter battericeller produsert i Norge og Norden på en ansvarlig, miljømessig og økonomisk optimal måte. Denne avtalen er et viktig skritt fremover for oss, sier Torstein Dale Sjøtveit, FREYRs konsernsjef.
 

VEGAMET-VEGAPULS-crop

Radar, en bedre ultralyd

Spesielt utviklet for måletekniskee enkle applikasjoner

VEGA utvider leveringsprogrammet av radarbaserte nivåmålere med prisgunstige enheter for enkle applikasjoner. For noen få år siden startet en ny tidsalder for radarbaserte nivåmålere når VEGAPULS- instrumenter basert på 80GHz måleteknologi ble introdusert.

les mer...
Eplan ny versjon crop

Ny versjon av EPLAN-plattformen

kKn fullføres raskere med masseredigering av prosjektdata

EPLAN Platform, Version 2.9, har vært tilgjengelig siden slutten av januar. Hurtig opprettede QR-koder kan lagre hyperlenker, som kan åpnes ute i felten. Lagstyring sikrer at alle endringer lagres automatisk, noe som gjør det enda enklere å iverksette firmaets standarder.

les mer...
AMNYTT kolasj 01 20 crop

AMNYTT 01 2020 er publisert

Mennesket blir ikke overflødig i den digitale hverdag, hvor kunstig intelligens og maskinlæring vil være sentrale temaer. Tvert imot. Det er de bedriftene som evner å utnytte samspillet mellom mennesket og teknologien best, som vil bli vinnere i morgendagens industri. For å kunne møte utfordringene som vil stå i kø, må det utvikles nye samarbeidsarenaer.

les mer...
Adroit SDS2000X Plus PA crop

Oscilloskop fra Siglent med funksjonsrik standardkonfigurasjon

Et økonomisk oscilloskop som kan vokse med testbehovene

Siglent SDS2000X Plus, som forhandles av Adriot AS i Norge, har arvet det allsidige og brukervennlige brukergrensesnittet fra storebror SDS5000X, dette inkluderer 10” berøringsskjerm med multi-touch, ekstern mus- og tastaturkontroll samt innebygd webserver for fjernstyring, dette gjør det enkelt i bruk og reduserer læringskurven til et minimum.

les mer...