Powel Metering crop

Volaris er dyktig på å utvikle selskapene sine som selvstendige virksomheter

Metering solgt til kanadisk teknologiselskap

Powel har nylig signert en avtale om salg av forretningsområdet Metering til det kanadiske teknologiselskapet Volaris Group. Powel har i løpet av 2018 konkludert med at det er ønskelig å satse mer på selskapets kjerneområder.

Markedet for programvaresystemer for innsamling og håndtering av måleverdier har utviklet seg mye siden Powel først gikk inn i det med sine produkter. Segmentet står foran store muligheter og investeringer i Sverige og økt interesse internasjonalt. Powel er derfor svært fornøyd med å ha funnet en ny og solid eier til Metering.

Spisskompetanse på å utvikle selskap

- Volaris er dyktig på å videreutvikle selskapene sine som selvstendige virksomheter gjennom å investere i ansatte og kunder. Dette gjør oss trygg på at verdien Powel har bygd opp i Metering vil bli forvaltet videre på en god måte.  Vi er glad på vegne av våre kollegaer og ser fram til å følge selskapet videre, sier Trond Straume, CEO i Powel.

Volaris Group eier en portefølje av teknologi- og programvareselskap, og har derfor solid kompetanse om bransjen. Deres forretningsmodell innebærer å kjøpe, styrke og utvikle teknologiselskaper innenfor spesifikke markedssegmenter som selvstendige selskaper, men med felles metodikk og forretningsfilosofi. Det kanadiske firmaet har planer om å videreutvikle Metering både produktmessig og markedsmessig, under navnet Avance Metering.

- Vi er veldig fornøyd med at Avance Metering blir en del av Volaris. Dette vil komplementere vår eksisterende portefølje av selskaper og øke Volaris sin vekst i energibransjen. Avance Metering vil gi oss muligheten til å fange opp trender rundt utrulling og oppgradering av smarte målere, nasjonale og regionale data-hubber, og implementering av en leverandørsentrisk modell for kraftmarkeder i Norden og resten av Europa, sier David Nyland, porteføljeleder og president for Communications & Media Vertical i Volaris.

Salget av Powel Metering ble gjennomført den 31.12.2018. Det nye selskapet Avance Metering vil ha hovedkontor i Østersund, og ellers beholde de ansattes arbeidsplasser i Jönköping, Linköping, Göteborg, Stockholm, Trondheim og Gdansk. 

Beckhoff  IPC-1 crop

Høy ytelse IPC i IIoT

Tilkobling av steder spredt over hele verden involverer uunngåelig bruk av Inter

To sentrale temaer i hele automasjonssektoren i dag er Internett av Ting (IoT) og Industrie 4.0. Målet er å koble sammen ikke bare maskiner og deler av maskiner, men også hele produksjonslinjer, fabrikker og lokasjoner.

les mer...
p40_g

Første elektronikk-distributøren i Europa som lagerfører Bourns TBU® High-Speed Protectors.

Teknologien er utformet for å beskytte mot feil som skyldes kortslutning

Elfa Distrelec er en ledende europeisk distributør av elektronikk, automatisering og måleteknologi og ligger i teten når det gjelder å tilby de nyeste innovative teknologiene. Selskapet er et av de første til å lagerføre de nye høytytende TBU® High-Speed Protectors fra Bourns, en leder innen elektronikkproduksjon.

les mer...
phoenix e-lader crop

Smart ladestyring for e-mobilitet

Trenden går mot større ladeparkeringsplasser med korte ladetider

Med EV Charging Suite tilbyr Phoenix Contact en skalerbar programvareløsning for ladestyringen. Den optimaliserer driften av ladestasjoner, sørger for stasjonenes tilgjengelighet og åpner for fleksibel utbygging.

les mer...
Pepperl Profi gate crop

Oppgradering av LB-systemet fra Pepperl+Fuchs med ny PROFINET Gateway

Når det er på tide å modernisere ditt prosessanlegg, er det ikke nødvendig å bytte feltinstrumenter og I/O-system for å etablere en effektiv kommunikasjon mot styresystem og mot IoT-applikasjoner.

les mer...