Mettler kryssrør crop

Løser justeringsproblemet

Gassanalysatoren med innstillbar diodelaser

METTLER TOLEDO Gas Analytics lanseringen gassanalysator Cross-Pipe GPro™ 500 TDL. Sondekonseptet er svært pålitelig i et oppsett (stack) med en diameter på mindre enn én meter.

På grunn av plasseringen på stedet, lite vedlikehold og ingen krav til prøveutsugning og kondisjonering samt behandling av prøver (i mange applikasjoner) begynner TDL-gassanalysatorer gradvis å erstatte andre gassmåleteknologier, slik som paramagnetiske analysatorer og NDIR.

De fleste TDL består av to deler, en laserkilde og en separat mottaker med en fotodiode som analyserer laserlyset etter at det har gått gjennom gassprøven. Et tidligere problem ved TDL-sensorer har vært at man må opprettholde en svært nøyaktig justering av de to delene. På en annen side er TDL-design med laser- og sensorelementer plassert på tvers av oppsettet (stack) vært populære når bredere oppsett (stack) skaper ulikheter i konsentrasjon på tvers av diameteren.

METTLER TOLEDOs GPro 500-serie med TDL løser justeringsproblemet ved å kombinere begge deler i en enkel enhet. En sonde festet til sensoren har en hjørnereflektor på enden som omdirigerer laserstrålen tilbake til sensoren og tap av justeringen blir dermed umulig.

Sondekonseptet er svært pålitelig i et oppsett (stack) med en diameter på mindre enn én meter. For bredere oppsett (stack) der gasskonsentrasjonen ikke er konstant, har METTLER TOLEDO nå introdusert Cross-Pipe GPro 500 og dermed utvidet bruksområdene til den vellykkede GPro 500-familien.

En nyutviklet, todimensjonal hjørnereflektorinnretning er posisjonert i røret overfor analysatorhodet. Nøyaktig justering er derfor ikke nødvendig. Så lenge det er en rett linje mellom de to delene, vil laseren treffe matrisen og strålen omdirigeres tilbake til fotodioden i analysatoren.

«Anskaffelsen av en Cross-Pipe versjon vil ha stor betydning for firmaer innen kjemi og petrokjemi», sier Jean-Nic Adami, direktør for METTLER TOLEDO Gas Analytics. «Med TDL har det vært en stor utfordring å opprettholde en justering i oppsettet (stack) som forvrenges på grunn av endringer i prosesstemperatur. I tillegg krever TDL vanligvis verifisering i et laboratorium. Cross-Pipe GPro 500 bruker det samme verifiseringskonseptet på stedet som alle andre analysatorer i familien og byr derfor på en enkel, men elegant løsning på en rekke valideringsproblemer.

For mer informasjon om GPro 500 kan du besøke: www.mt.com/Pro-gas.

 

Eaton Jon_Helsingeng crop

100 000 anlegg uten klimaverstingen

En viktig milepæl på vei mot målet om å fjerne SF6-gasser

Eaton har nå produsert et sekssifret antall mellomspenningsbrytere uten SF6-gassen. Kyoto-protokollen fra 2007 identifiserer SF6 som en av de mest alvorlige klimagassene, og i ettertid har EU gjort SF6 ulovlig for de fleste industrier og bruksområder.

les mer...
Rittal fri180422000 (002) crop

Det nye gulvskapsystemet VX25 gjør det enklere for tavlebyggerne

Kostnader knyttet til lagring og logistikk kan reduseres vesentlig

Mindre er mer. Det er filosofien bak det nye store kapslingssystemet VX25 fra Rittal. Et konsekvent 25 mm hullmønster i skapet og fullstendig symmetri innebærer at det er flere deler som er felles.

les mer...
AMS operatør crop

Hvordan bedriften kan tjene på bedre forvaltning av verdiene

Ved et konservativt estimat sparte vi 20 dagers arbeid

Over hele verden anerkjenner topp kvartilorganisasjoner at digital transformasjon er avgjørende for å maksimere forretningsresultater. Ved å integrere arbeidsprosesser gjennom forbedret forvaltning, opplever av organisasjonens verdier, økt samarbeid og raskere arbeidsflyt erfarer foretakene at personellet blir mer effektivt.

les mer...
KREATIVT LYS FOTOSTUDIO

Phoenix Contact har ansatt IoT applikasjonsingeniør

Vil være med på å endre måten mange bedrifter jobber på

Jonas Schultz Pedersen startet hos Phoenix Contact AS 1. juli i år. Han starter i stillingen som applikasjonsingeniør med fokus på Industrial IoT og Open Source programmering.

les mer...