Evry datasenter crop

Gjennomført mer enn 60 tester og demonstrasjoner av anlegget

EVRYs skybaserte datasenter oppnår internasjonale sertifiseringskrav

EVRY har gjennomført Tier III sertifisering av selskapets skybaserte datasenter på Fet, og tilfredsstiller et høyt internasjonalt kvalitetskrav i henhold til Uptime Institute.

«For å sikre at våre kunder utnytter det fulle potensialet av digitaliseringen, har EVRY en cloud first strategi som gjør det enkelt for dem å ta i bruk blant annet kognitive løsninger, kunstig intelligens og api-er. Et sentralt element i digitaliseringen er å tilrettelegge en robust og skalerbare infrastruktur med høy grad av sikkerhet og kvalitet som er tilrettelagt for 24/7 operasjon av virksomhetskritiske løsninger. Sertifiseringen fra Uptime Institute er en viktig anerkjennelse av datasenteret på Fet», sier direktør Jon Berntsen i EVRY Financial Services Operations.

Et ledd i sertifiseringen er at EVRY har gjennomført mer enn 60 tester og demonstrasjoner av anlegget i samarbeid med Uptimes revisorer. Alle tester er godkjent uten avvik eller registrerte driftsforstyrrelser.

EVRYs skysenter bygger på automatiserte arbeidsprosesser og industrialiserte leveransemodeller med trygg lagring av data i Norge. Datasenteret på Fet er det mest effektive og energisparende i Norge. Det er tatt i bruk et helt nytt og innovativt luftkjølingssystem som fjerner avfallsvarme fra maskinvaren ved hjelp av et indirekte system for utendørs luft-til-luft. Luftkjølingssystemet, kombinert med bruk av moderne og energieffektive servere, gjør datasenteret på Fet til et av verdens mest bærekraftige datasentre.

EVRYs datasenter på Fet har nå følgende sertifiseringer:

 • Tier III Concurrent Maintainability «Design», utstedt av Uptime Institute
 • Tier III Concurrent Maintainability «Constructed Facility», utstedt av Uptime Institute
 • Data Center Rating 3 etter ANSI/TIA 942-A, utstedt av Critical Facilities Consulting
 • Availability Class 3 etter EN 50600, utstedt av Critical Facilities Consulting
 • ISO 27001 Styringssystem for informasjonssikkerhet, utstedt av Nemko
 • ISO 9001 Kvalitetssystem for prosesser som håndtering av changes, utstedt av Nemko

Fakta om datasenteret på Fet

Norges største og mest moderne datasenter med 4 200 m2 (8,4 MW IT load) fordelt på tre etasjer i to autonome bygg (Twin-Site-One-Location) med videre utbyggingsmuligheter

 • Europas største datasenter bygget med luft-til-luft kjøleteknikk.
 • Effektiviteten av datasentre måles i PUE (Power Usage Efficiency). Mens en rekke tradisjonelle datasentre har en PUE på 1,6 – 2,4, har datasenteret på Fet mindre enn 1,12.
 • Brannbeskyttelse med hypoksisk luft, også kjent som oksygenreduksjonssystem, som er en proaktiv brannbeskyttelsesteknikk basert på en permanent reduksjon av oksygenkonsentrasjonen.
 • Naturlig frikjøling med lukket luft-til-luft kjøling, Ingen kjølerør med væske i datarom.
 • Ingen lastbegrensning på rack siden rack plasseres rett på gulv.
 • Ingen rørføringer inne i datarom, ingen risiko for lekkasjer.
 • Redundante fiberkoblinger med et utvalg av operatører.
 • Stor fleksibilitet ovenfor kunder ved at løsningene kan tilpasses kundebehov og fremtidige tjenester.
 • Sikkerhet på strøm med 2N+1 (n+1) infrastruktur designet for 100 prosent tilgjengelighet og ingen avbrudd under vedlikehold.
LMC nyansatte crop

Last Mile Communication utvider

Behovet for fler medarbeidere bekrefter at det vi gjør gir ønskede resultatet

Tom Erik Reien og Christian Eklund er ansatt som selgere for å håndtere økende etterspørsel hos LMC. – Oppdragsmengden er økende og vi er allerede nå sikre på at vi må ansatte enda flere over nyttår, sier markedssjef Mikael M. Reinskou i Last Mile Communication (LMC).

les mer...
KUKA lettvekt crop

KUKA LBR – en lettvektsrobot med flere medisinske anvendelser

Prisen hedrer selskaper og innovatører for særskilt god innsats.

I 2017 ble KUKAs lettvektsrobot LBR iiwa Med for medisintekniske produkter sertifisert i henhold til det anerkjente CB-systemet (IECEE CB Scheme). På forskningsnivå finnes roboten allerede i en rekke kirurgiske og diagnostiske anvendelser som kommer til å forandre og forbedre behandlingen innen ulike områder som kreftdiagnostikk, kirurgi og ortopedi. 

les mer...
Industrial picking robot in production line manufacturer factory

Store endringer i standard for maskinsikkerhet

Direktivene innebærer en innskjerping av kravene i IEC standarden

For at produsentene av elektriske maskiner skal få tilgang til EUs indre marked kreves det samsvar med maskindirektivet og andre relevante direktiv. Maskinsikkerhetsnormen gir en metode som sikrer dette og er godkjent av EU kommisjonen. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) utgir nå en revidert utgave av normen som erstatter 2006 utgaven.

les mer...
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eaton lanserer universelle billadestasjoner

Siden 2013 har antall offentlige ladepunkter doblet seg i Norge

Strømstyringsselskapet Eaton lanserer fire serier ladestasjoner for elektriske kjøretøy. De nye ladestasjonene har navnet xChargeIn, og er tilgjengelig nå. xChargeIn finnes i ulike prisklasser, men felles for ladestasjonene er den universelle utformingen: Alle ladestasjonene kan brukes uavhengig av type elbil.

les mer...