ABB zero crop

En av verdens kraftigste elbilladere

Er ladekøangst en saga blott

ABB viser høyeffektlader og elektrisk energilagring på Zerokonferansen 2017. - Med fullading av batterier på elbilen i løpet av minutter kan både rekkevidde- og ladekøangst bli en saga blott, sier Steffen Waal, administrerende direktør i ABB.

Zerokonferansen 2017 er Nord-Europas største og viktigste møteplass for alle som er opptatt av klima, samlet 120 nasjonale og internasjonale innledere. En av dem kommer fra ABB og som presenterte hvordan avanserte mikrokraftnett, såkalte microgrids, kan hjelpe utviklingsland å bli hundre prosent fornybare.

Et utstillingsområde under tak på Youngstorget i Oslo viste det siste innen utslippsfrie løsninger. Utstillingen var åpen med gratis adgang for offentligheten. ABB viste blant annet en av verdens kraftigste elbilladere og batteribaserte energilagringsløsninger.

ABBs nye høyeffektslader, Terra HP, kan levere syv ganger mer effekt (inntil 350 kilowatt) enn de fleste av dagens hurtigladere. I dag leverer majoriteten av hurtigladerne opp til 50 kilowatt. Flere elbilprodusenter har planene klare for løsninger med vesentlig raskere lading av batteriene.

På utstillingen viste ABB også et batteribasert energilagringssystem. Slike løsninger blir stadig mer aktuelle og byr på en rekke fordeler.

- Energilagringssystemer forenkler integrasjon og bruk av ny, fornybar energi, kan øke forsyningssikkerheten, redusere behov for investeringer i kraftnettet og muliggjøre kjøp av elektrisk kraft når effekttariffen er lavest, fortalte Waal.

Eaton Jon_Helsingeng crop

100 000 anlegg uten klimaverstingen

En viktig milepæl på vei mot målet om å fjerne SF6-gasser

Eaton har nå produsert et sekssifret antall mellomspenningsbrytere uten SF6-gassen. Kyoto-protokollen fra 2007 identifiserer SF6 som en av de mest alvorlige klimagassene, og i ettertid har EU gjort SF6 ulovlig for de fleste industrier og bruksområder.

les mer...
Rittal fri180422000 (002) crop

Det nye gulvskapsystemet VX25 gjør det enklere for tavlebyggerne

Kostnader knyttet til lagring og logistikk kan reduseres vesentlig

Mindre er mer. Det er filosofien bak det nye store kapslingssystemet VX25 fra Rittal. Et konsekvent 25 mm hullmønster i skapet og fullstendig symmetri innebærer at det er flere deler som er felles.

les mer...
AMS operatør crop

Hvordan bedriften kan tjene på bedre forvaltning av verdiene

Ved et konservativt estimat sparte vi 20 dagers arbeid

Over hele verden anerkjenner topp kvartilorganisasjoner at digital transformasjon er avgjørende for å maksimere forretningsresultater. Ved å integrere arbeidsprosesser gjennom forbedret forvaltning, opplever av organisasjonens verdier, økt samarbeid og raskere arbeidsflyt erfarer foretakene at personellet blir mer effektivt.

les mer...
KREATIVT LYS FOTOSTUDIO

Phoenix Contact har ansatt IoT applikasjonsingeniør

Vil være med på å endre måten mange bedrifter jobber på

Jonas Schultz Pedersen startet hos Phoenix Contact AS 1. juli i år. Han starter i stillingen som applikasjonsingeniør med fokus på Industrial IoT og Open Source programmering.

les mer...