Rittal Edge retail crop

Løsningen for å bygge desentraliserte IT-systemer er modulære Edge datasenter.

Edge datasenter gir raskt og fleksibelt desentraliserte IT-ressurser

Ekstra datakraft gjør det mulig for bedrifter å evaluere kundeadferddsdata og forretningsressurser raskere og mer nøyaktig. Nettverkssensorer eller kameraer kan brukes til å analysere bevegelsesmønstre eller å identifisere posisjonene på hyllen hvor hvert produkt selger best og å generere automatisk bestilling av nye varer

Detaljhandel kan optimaliseres ved hjelp av dataassisterte prosesser som vurderer et stort antall kundedata. Det skaper utfordringer for IT-infrastrukturen, og her kommer Edge inn i bildet, det vil si datakraft bokstavelig talt ved kanten av nettverket. Rittal har sammen med internasjonale partnere som ABB, HPE og IBM utviklet modulærer nøkkelferdige løsninger for nåtidens datasenter.

Kunder i butikken kan, hvis de har avtalt på forhånd, bli identifisert gjennom smarttelefonene og hilst velkommen med tilbud som er skreddersydd for dem. Forhandlere kan bruke intelligent nettverksbasert databehandling for å optimalisere styring av forsyningskjeden og bruke kundepreferanser til å regelmessig forbedre produktdisplayene i butikken. Dette krever også et IT-system som reagerer i sanntid og kan få tilgang til store datamengder.

Optimer kundens reise

Når IT-systemet skal svare i sanntid og få tilgang til store mengder data, er det hverken tid eller nok båndbredde til å sende data til sentrale datasentre eller skyen. Datasenteret må ligge i nærheten til dataens opprinnelse for å minimere latenstiden. Ifølge markedsanalytikere fra IDC kan Edge IT-systemer behandle og analysere 40 prosent av dataene fra Tingenes Internett allerede i 2019.

Modulære Edge datasenter

Løsningen for å bygge desentraliserte IT-systemer er modulære Edge datasenter.

De hjelper til med å sikre en svært rask første databehandling og er også knyttet til cloud computing for nedstrøms behandling. Programvareapplikasjoner i tilkoblede datasentre bruker de siste oppdaterte dataene til å utføre analyser som krever høye datamengder.

Et Edge datasenter er designet for å tilpasse seg til ønsket ytelsesnivå ved hjelp av forhåndskonfigurerte, standardiserte moduler. Klimakontroll og strømforsyningsmoduler, stabile IT-rack og robuste sikkerhetskomponenter er allerede koordinert med hverandre. Dette er spesielt viktig når det ikke er et bestemt sikkerhetskonsept på bygningsnivå, for eksempel tilgangskontroll eller airlocks.

Modulsystemet betyr at man effektivt kan etablere et korrekt dimensjonert Edge datasenter. For eksempel kan mindre detaljhandelssystemer utføre oppgaver som for eksempel aggregering av sensordata i et varehus, supermarked eller kjøpesenter, mens kraftfulle datasentre kan brukes for å øke beregningskraften betydelig der det behøves. Sistnevnte kan være nødvendig hvis forhandlere ønsker å tilby sine kunder omfattende produktpresentasjoner basert på virtuell og forbedret virkelighet.

Sikkerhet etter behov

Ulike teknikker er tilgjengelige for å sikre datasenteret. Den nødvendige beskyttelseskategorien bestemmes av faktorer som plassering og hvor feilfri systemet må være. Hvis faktorer som støv, fuktighet eller smuss forårsaker problemer, bør IT-racket ha en høy beskyttelsesklasse, som IP 55.

En interessant variant er å velge en IT-container med værbestandig og brannbestandig beskyttelse. En slik løsning installeres i nærheten av stedet der data genereres, enten innendørs eller utenfor bygningen. Med egnet kjøleteknologi støtter den en effekt på opp til 35 kW per IT-rack. At de er mobile gjør IT-containerne svært fleksible og betyr at kraftfulle datasentre kan installeres hvor som helst på bedriftens tomt eller inne på lageret.

Edge datasenter kan også installeres i et rom-i-rom-miljø for de strengeste sikkerhetskravene. Et sikkerhetsrom av denne typen gir maksimal beskyttelse ved brann eller svært forurensede omgivelser. Utendørs skal det også sikres at beskyttelseskategorien støtter pålitelig IT-drift over et stort antall temperaturer, for eksempel fra -20 °C til +45 °C.

Krav som bestemmer konfigurasjonen

For å minimere driftskostnadene, bør Edge-systemet være automatisert og stort sett vedlikeholdsfritt. Et overvåkingssystem som dekker strømforsyning, kjøling, brannvarsling og slukking, men også kapsling/rackdører og sidepaneler, er viktig. Elektronisk dørlås har den ekstra fordelen at det blir enklere å avgjøre hvilket personale som hadde tilgang til IT og når. Under eksternt vedlikehold eller nødssituasjoner kan det være nødvendig å stenge systemet helt, noe som betyr at strømforsyningen skal avbrytes. Omkoblingsbare PDUer (strømforsyningsenheter) er nødvendige for dette formålet.

Nøkkelferdig konsept

Rittal har en helhetlig tilnærming med sitt nøkkelferdige, modulære konsept. Selskapet samarbeider med partnere som ABB, HPE, IBM og den tyske skyleverandøren iNNOVO, som betyr at kundene får alle de tjenestene de trenger fra en enkelt partner. Det forhåndsdefinerte, standardiserte alt-i-ett-Edge -systemet kan suppleres med aktive IT-komponenter og «as-a-Service» alternativer i en nøkkelferdig løsning. Detaljhandel er derfor i stand til å bruke kontinuerlig oppdaterte data for å optimalisere kundeferansen, og dermed sikre kundeloyalitet på lang sikt.

Beckhoff  IPC-1 crop

Høy ytelse IPC i IIoT

Tilkobling av steder spredt over hele verden involverer uunngåelig bruk av Inter

To sentrale temaer i hele automasjonssektoren i dag er Internett av Ting (IoT) og Industrie 4.0. Målet er å koble sammen ikke bare maskiner og deler av maskiner, men også hele produksjonslinjer, fabrikker og lokasjoner.

les mer...
p40_g

Første elektronikk-distributøren i Europa som lagerfører Bourns TBU® High-Speed Protectors.

Teknologien er utformet for å beskytte mot feil som skyldes kortslutning

Elfa Distrelec er en ledende europeisk distributør av elektronikk, automatisering og måleteknologi og ligger i teten når det gjelder å tilby de nyeste innovative teknologiene. Selskapet er et av de første til å lagerføre de nye høytytende TBU® High-Speed Protectors fra Bourns, en leder innen elektronikkproduksjon.

les mer...
phoenix e-lader crop

Smart ladestyring for e-mobilitet

Trenden går mot større ladeparkeringsplasser med korte ladetider

Med EV Charging Suite tilbyr Phoenix Contact en skalerbar programvareløsning for ladestyringen. Den optimaliserer driften av ladestasjoner, sørger for stasjonenes tilgjengelighet og åpner for fleksibel utbygging.

les mer...
Pepperl Profi gate crop

Oppgradering av LB-systemet fra Pepperl+Fuchs med ny PROFINET Gateway

Når det er på tide å modernisere ditt prosessanlegg, er det ikke nødvendig å bytte feltinstrumenter og I/O-system for å etablere en effektiv kommunikasjon mot styresystem og mot IoT-applikasjoner.

les mer...