Ventil 3 crop

Vi har ikke hatt driftsstans eller noen form for driftsproblemer

Robust konstruksjon gir lang levetid

Når det gikk om lag 20 år før kunden tok kontakt med leverandøren for å diskutere vedlikeholdsopplegg og mulig utskiftingsprogram, er det nærliggende å si at utstyret er godt konstruert. I tillegg er valg og spesifisering av komponenter utført på en faglig god måte.

Valleråsen renseanlegg i Porsgrunn er i ferd med å gjennomføre et vedlikeholds- og oppgraderingsprogram for sine ventiler.

- Vi har ikke hatt driftsstans eller noen form for driftsproblemer med ventilene fra Keystone som ble installert da nyanlegget var ferdig i 1997, forteller Johan Ahlfors til AMNYTT. Ahlfors er driftsoperatør i Valleråsen renseanlegg i Porsgrunn, og ifølge ham selv en altmuligmann i anlegget. Han kjenner derfor alle sider ved drift og vedlikehold i Valleråsen. Etter drøye 20 års drift forventet vi at det muligens kunne komme noen driftsforstyrrelser, så vi besluttet å vedlikeholde ventilene. De aktuelle ventilene, totalt 48 stykker, blir stort sett operert en gang i døgnet. I et annet prosessavsnitt i anlegget blir ventiler operert opp til 12 ganger i døgnet, på grunn av rengjøringsprosedyrer. Disse ventilene er det utført vedlikehold på siste året. Det er erfaring fra dette arbeidet som ble brukt i planleggingen av vedlikeholdet som nå utføres.

Les hele artikkelen her.

Beckhoff  IPC-1 crop

Høy ytelse IPC i IIoT

Tilkobling av steder spredt over hele verden involverer uunngåelig bruk av Inter

To sentrale temaer i hele automasjonssektoren i dag er Internett av Ting (IoT) og Industrie 4.0. Målet er å koble sammen ikke bare maskiner og deler av maskiner, men også hele produksjonslinjer, fabrikker og lokasjoner.

les mer...
p40_g

Første elektronikk-distributøren i Europa som lagerfører Bourns TBU® High-Speed Protectors.

Teknologien er utformet for å beskytte mot feil som skyldes kortslutning

Elfa Distrelec er en ledende europeisk distributør av elektronikk, automatisering og måleteknologi og ligger i teten når det gjelder å tilby de nyeste innovative teknologiene. Selskapet er et av de første til å lagerføre de nye høytytende TBU® High-Speed Protectors fra Bourns, en leder innen elektronikkproduksjon.

les mer...
phoenix e-lader crop

Smart ladestyring for e-mobilitet

Trenden går mot større ladeparkeringsplasser med korte ladetider

Med EV Charging Suite tilbyr Phoenix Contact en skalerbar programvareløsning for ladestyringen. Den optimaliserer driften av ladestasjoner, sørger for stasjonenes tilgjengelighet og åpner for fleksibel utbygging.

les mer...
Pepperl Profi gate crop

Oppgradering av LB-systemet fra Pepperl+Fuchs med ny PROFINET Gateway

Når det er på tide å modernisere ditt prosessanlegg, er det ikke nødvendig å bytte feltinstrumenter og I/O-system for å etablere en effektiv kommunikasjon mot styresystem og mot IoT-applikasjoner.

les mer...