ISA100-whitepaper-3

En global standard som dekker kommunikasjon fra sensor til styrerom

Trådløs standard, som dekker alle nivåer

Digitalisering i industrien må utnytte alle aktuelle teknologier. Trådløs kommunikasjon blir stadig viktigere. Fagmiljøet streve med å etablere en global standard som dekker kommunikasjon fra sensor til styrerom, som er designet med sikkerhet i tankene, og som er sluttbrukerdrevet.

Det ser lite sannsynlig ut til at det vil bli kun en standard som alle produsenter vil følge opp. For tiden er det to av ulike standarder som ser ut til å bli dominerende: WirelessHART og ISA100.11a. Selv om de to har noen funksjoner til felles, er de i virkeligheten svært forskjellige. Spesielt er omfanget av ISA100.11a mye større, siden WirelessHART fokuserer på kommunikasjon fra HART-aktiverte feltinstrumenter, tilbyr ISA100.11a omfanget til å dekke alt fra feltinstrumenter til kontrollromintegrasjon. Dessuten er den kompatibel med en rekke protokoller, inkludert FOUNDATION Fieldbus, Profibus, Modbus og andre, samt HART, og tillater over 1000 enheter i et nettverk.

En sentral aktør i utviklingen av ISA 100 er Yokogawa. Selskapet har publisert vedheftede White Paper som gir en kort innføring om ISA 100 standarden

E+H liten crop

Liten og nett elektromagnetisk mengdemåler for ledende væsker

Sikker og effektiv mengdemåling

Mange bedrifter har funnet ut at det er penger å spare ved å måle og dermed begrense bruken av tilsetningskjemikaler. Derfor har det vært en økende etterspørsel etter måleinstrumenter som effektivt kan måle forbruket.

les mer...
AMNYTT Nr 6 crop_edited-1

AMNYTT 06 2017 er distribuert

Utviklingen nå mer omfattende enn for kort tid siden

Det ser ut til at de fleste piler for norsk økonomi og industri peker oppover. Næringslivet har vist en formidabel evne til å tilpasse seg nye rammebetingelser. Fagfolk har flyttet på seg og omstilt seg til nye bransjer.

les mer...
freistellen mit PfadCD-Inlay einbauenNetwork Interfaces fg

Kabinetter og koblingsbokser i polyester

Med beskyttelsesgrad IP66 står ingenting i veien for utendørs bruk

Sortimentet i serien Clipsafe fra Phoenix Contact er nå utvidet. I tillegg til husene i spesialstål finnes det nå også 35 robuste Ex-sertifiserte hus i polyester for bruk i prosesstekniske omgivelser.

les mer...
Mettler masse crop

Massekomparatorer fra METTLER TOLEDO gir effektiv, feilfri og sporbar kalibrering

Håndterer også måleusikkerhet

I dagens arbeidsliv er det en nesten universell oppgave å øke kvaliteten og samtidig redusere tidsforbruket. Vektkalibrering er ikke noe unntak da det stadig blir vanskeligere for kunder i svært regulerte bransjer å vente på kalibrerte vekter.

les mer...