Mettler-app-crop

Konvertere mellom konsentrasjon og konduktivite

METTLER TOLEDO lanserer for konvertering av konduktivitet

METTLER TOLEDO Process Analytics har kunngjort at de har lansert en smarttelefon-/nettbrettapp som konverterer konduktivitetsavlesninger til konsentrasjonsnivå og omvendt. 

Den nye gratis mobilappen lar teknikere og instrumentansvarlige konvertere mellom konsentrasjon og konduktivitet. Den kan fås fra App Store, Google Play og MT.com

Et av de viktigste bruksområder for måling av elektrolytisk konduktivitet i prosessanalytisk kjemi er analyse av løsningsstyrke i konsentrasjonskontroll eller -overvåking. Prinsippet i denne analytiske metoden er basert på at rene salter og syrer viser meget særpregede elektrolytiske konduktivitets-adferdsmønstre ved forskjellige konsen-trasjonsnivåer i vannholdige løsninger. 

De kjemiske løsningenes karakteristiske konduktivitetskurver er ofte vanskelig å finne, da litteratur om emnet er begrenset og data ikke spesielt utbredt. Med CONDverter-appen har METTLER TOLEDO Process Analytics laget et enkelt og gratis referanseverktøy, som lar brukeren velge fra en liste over mye brukte industrikjemikalier og angi en konsentrasjonsverdi. CONDverter beregner og viser den tilsvarende konduktivitetsverdien, i et utvalg forskjellige måleenheter. Verktøyet fungerer også andre veien, ved å beregne konsentrasjonen etter at du har angitt en konduktivitetsverdi. 

«Det overrasket meg at ingen har gjort dette før», sier Eric Chan, produktsjef for konduktivitet hos METTLER TOLEDO Process Analytics. «Man trenger ofte å konvertere mellom konsentrasjon og konduktivitet, så et praktisk verktøy på mobilen gjør livet mye enklere.» 

CONDverter-appen er tilgjengelig fra App Store og Google Play-butikken.

Assembly_GOT_Ch9_2_JPEG

Nytt kjøleaggregat hos SKF forbedrer energieffektiviteten

Teknologien gir en behovsstyrt kjøling

SKF har testet det nye kjøleaggregat Blue e+ fra Rittal. Resultatet er imponerende. Energieffektiviteten økte med 76,5 prosent, i tråd med de høye forventningene. – Det er en betydelig reduksjon på en enkelt enhet, og de som har sett resultatene har vært positive.

les mer...
Phoenix-Wlan-crop

WLAN-løsning for maskinteknikk

Konseptet gir en rimelig og meget enkel WLAN-forbindelse

Den nye radiosignalmodulen WLAN 1100 fra Phoenix Contact forener tilgangspunkt og antenneteknikk i en og samme enhet. I motsetning til det klassiske konseptet installeres den ikke i automatikkskapet, men direkte på maskinen, mobile kjøretøyer eller automatikkskap på samme måte som en antenne.

les mer...
Omron-crop

OMRON lanserer nye programmerbare PMAC-kontrollerne

Tilbyr to typer programmerbare PMAC-kontrollere med flere akser

PMAC-kontrollerne har flere akser med bevegelsesteknologi av høy kvalitet og ytelse. OMRON og OMRONs Delta Tau Data Systems, Inc. (heretter kalt "DT") har samarbeidet om å utvikle PMAC-kontrollerne med globalt ledende bevegelseskontrollteknologi fra DT.

les mer...
KrohneOPTIFLUX_4300C_crop

KROHNE leveranse til Trestakk modifikasjon på Åsgard A

Leveransen omfatter også et VA meter

Krohne er glade for å kunne motta ordre fra Aker Solution på mengdemålings utstyr til oppgradering av innløps separator A på Åsgard A. Ordren gjelder kjøp og salg måler for oljeutløpet samt for vannutløpet.

les mer...