Mettler-app-crop

Konvertere mellom konsentrasjon og konduktivite

METTLER TOLEDO lanserer for konvertering av konduktivitet

METTLER TOLEDO Process Analytics har kunngjort at de har lansert en smarttelefon-/nettbrettapp som konverterer konduktivitetsavlesninger til konsentrasjonsnivå og omvendt. 

Den nye gratis mobilappen lar teknikere og instrumentansvarlige konvertere mellom konsentrasjon og konduktivitet. Den kan fås fra App Store, Google Play og MT.com

Et av de viktigste bruksområder for måling av elektrolytisk konduktivitet i prosessanalytisk kjemi er analyse av løsningsstyrke i konsentrasjonskontroll eller -overvåking. Prinsippet i denne analytiske metoden er basert på at rene salter og syrer viser meget særpregede elektrolytiske konduktivitets-adferdsmønstre ved forskjellige konsen-trasjonsnivåer i vannholdige løsninger. 

De kjemiske løsningenes karakteristiske konduktivitetskurver er ofte vanskelig å finne, da litteratur om emnet er begrenset og data ikke spesielt utbredt. Med CONDverter-appen har METTLER TOLEDO Process Analytics laget et enkelt og gratis referanseverktøy, som lar brukeren velge fra en liste over mye brukte industrikjemikalier og angi en konsentrasjonsverdi. CONDverter beregner og viser den tilsvarende konduktivitetsverdien, i et utvalg forskjellige måleenheter. Verktøyet fungerer også andre veien, ved å beregne konsentrasjonen etter at du har angitt en konduktivitetsverdi. 

«Det overrasket meg at ingen har gjort dette før», sier Eric Chan, produktsjef for konduktivitet hos METTLER TOLEDO Process Analytics. «Man trenger ofte å konvertere mellom konsentrasjon og konduktivitet, så et praktisk verktøy på mobilen gjør livet mye enklere.» 

CONDverter-appen er tilgjengelig fra App Store og Google Play-butikken.

JFK-PLC-crop

Kostnadseffektive PLS systemer

Automation Organizer kjøpes som en engangslisens

Fra den velrenommerte Japanske automasjonsprodusenten IDEC har vi gleden av å introdusere en rekke nye produkter innenfor kontroll og visualisering (HMI). Produktene fra Idec holder høy kvalitet og gir høy ytelse til en meget attraktiv pris.

les mer...
mworker-sensorer-fra-disrup

Mobile Worker tar Disruptive Technologies inn i bygg og anleggsbransjen

Selskapet unike sensorer kan plasseres hvor som helst

Mobile Worker signerte nylig en pilotprogram-avtale med Disruptive Technologies AS, teknologiselskapet i Bergen som med sine supereffektive sensorer skaper nye muligheter for mange næringer. Samarbeidet baner vei for digitalisering av bygg- og anleggsbransjen ved hjelp av tingenes internett (IoT).

les mer...
ABB-KNX-termostat-hånd-crop

Endelig kan en og samme KNX-termostat brukes til flere funksjoner

Kan styre både radiatorer, varmekabler, og vannbåren varme

Velg mellom ren termostat eller 2-veis bryter med termostat. Samme design som tidligere. Brukerne kan velge applikasjon, med eller uten bryterfunksjon

les mer...
Krohne-Mongstad-crop

Stor Mongstad kontrakt til KROHNE Norway AS, KROHNE Instrumentation

Målestasjonen på Mongstad oppgraderes i forbindelse med Johan Sverdrup

Det er med stor glede vi kan offentligjøre at vi har mottatt en stor kontrakt fra Aker Solutions AS avd. Bergen. Kontrakten gjelder 22 stk 12" fiscale Ultralyd mengde målere av typen Altosonic 5 inklusive oppstrøms rør, samt en lekkasje deteksjons måler i 30", også av typen Altosonic 5. 

les mer...