Mettler kryssrør crop

Løser justeringsproblemet

Gassanalysatoren med innstillbar diodelaser

METTLER TOLEDO Gas Analytics lanseringen gassanalysator Cross-Pipe GPro™ 500 TDL. Sondekonseptet er svært pålitelig i et oppsett (stack) med en diameter på mindre enn én meter.

På grunn av plasseringen på stedet, lite vedlikehold og ingen krav til prøveutsugning og kondisjonering samt behandling av prøver (i mange applikasjoner) begynner TDL-gassanalysatorer gradvis å erstatte andre gassmåleteknologier, slik som paramagnetiske analysatorer og NDIR.

De fleste TDL består av to deler, en laserkilde og en separat mottaker med en fotodiode som analyserer laserlyset etter at det har gått gjennom gassprøven. Et tidligere problem ved TDL-sensorer har vært at man må opprettholde en svært nøyaktig justering av de to delene. På en annen side er TDL-design med laser- og sensorelementer plassert på tvers av oppsettet (stack) vært populære når bredere oppsett (stack) skaper ulikheter i konsentrasjon på tvers av diameteren.

METTLER TOLEDOs GPro 500-serie med TDL løser justeringsproblemet ved å kombinere begge deler i en enkel enhet. En sonde festet til sensoren har en hjørnereflektor på enden som omdirigerer laserstrålen tilbake til sensoren og tap av justeringen blir dermed umulig.

Sondekonseptet er svært pålitelig i et oppsett (stack) med en diameter på mindre enn én meter. For bredere oppsett (stack) der gasskonsentrasjonen ikke er konstant, har METTLER TOLEDO nå introdusert Cross-Pipe GPro 500 og dermed utvidet bruksområdene til den vellykkede GPro 500-familien.

En nyutviklet, todimensjonal hjørnereflektorinnretning er posisjonert i røret overfor analysatorhodet. Nøyaktig justering er derfor ikke nødvendig. Så lenge det er en rett linje mellom de to delene, vil laseren treffe matrisen og strålen omdirigeres tilbake til fotodioden i analysatoren.

«Anskaffelsen av en Cross-Pipe versjon vil ha stor betydning for firmaer innen kjemi og petrokjemi», sier Jean-Nic Adami, direktør for METTLER TOLEDO Gas Analytics. «Med TDL har det vært en stor utfordring å opprettholde en justering i oppsettet (stack) som forvrenges på grunn av endringer i prosesstemperatur. I tillegg krever TDL vanligvis verifisering i et laboratorium. Cross-Pipe GPro 500 bruker det samme verifiseringskonseptet på stedet som alle andre analysatorer i familien og byr derfor på en enkel, men elegant løsning på en rekke valideringsproblemer.

For mer informasjon om GPro 500 kan du besøke: www.mt.com/Pro-gas.

 

Eaton_UPS_93PS crop

Sparer 170 000 kroner med ny UPS

Energitettheten er mye høyere og dermed sparer man både plass og vekt

Eaton lanserer en ny serie med avbruddsfrie strømforsyninger (UPS) for maritim sektor i Norge. Den nye produktserien fremmer energieffektivitet til sjøs og reduserer totale eierkostnader. En vinn-vinn situasjon, uttaler Svenn Ivar Carlsen, salgsleder for maritim sektor i Eaton i Norge.

les mer...
Instrument ill crop

Elektronikk gir nye muligheter innen instrumentering

Elektroniske transmittere og instrumenter med få eller ingen bevegelige deler

En rekke spesialiserte instrumentteknologier har blitt utviklet de siste tiårene for å utnytte fysiske egenskaper som kan være korrelert med nivå eller flow.

les mer...
ABB havbunn crop

Vellykket testing av undervanns frekvensomformere for havbunnsfabrikken

Undervannstesten er det nyeste i et femårs, felles industriprosjekt

Simuleringstester i krevende undervannsmiljø dokumenterer pålitelighet for frekvensomformere når et felles industriprosjekt (Joint Industry Project, JIP) skyver grensene for tradisjonell produktutvikling.

les mer...
HF Banner IP69K lysgitter crop

IP69K Lysgitter i hygienisk design

Ideelle for bruk i næringsmiddelindustri og farmasøytiske applikasjoner

EZ-SCREEN® LS lanserer sikkerhetslysgitter, fra banner Engineering, som motstår høytrykk og høy temperatur nedvask og aggressiv kjemisk rengjøring er nå tilgjengelige.

les mer...