Evry datasenter crop

Gjennomført mer enn 60 tester og demonstrasjoner av anlegget

EVRYs skybaserte datasenter oppnår internasjonale sertifiseringskrav

EVRY har gjennomført Tier III sertifisering av selskapets skybaserte datasenter på Fet, og tilfredsstiller et høyt internasjonalt kvalitetskrav i henhold til Uptime Institute.

«For å sikre at våre kunder utnytter det fulle potensialet av digitaliseringen, har EVRY en cloud first strategi som gjør det enkelt for dem å ta i bruk blant annet kognitive løsninger, kunstig intelligens og api-er. Et sentralt element i digitaliseringen er å tilrettelegge en robust og skalerbare infrastruktur med høy grad av sikkerhet og kvalitet som er tilrettelagt for 24/7 operasjon av virksomhetskritiske løsninger. Sertifiseringen fra Uptime Institute er en viktig anerkjennelse av datasenteret på Fet», sier direktør Jon Berntsen i EVRY Financial Services Operations.

Et ledd i sertifiseringen er at EVRY har gjennomført mer enn 60 tester og demonstrasjoner av anlegget i samarbeid med Uptimes revisorer. Alle tester er godkjent uten avvik eller registrerte driftsforstyrrelser.

EVRYs skysenter bygger på automatiserte arbeidsprosesser og industrialiserte leveransemodeller med trygg lagring av data i Norge. Datasenteret på Fet er det mest effektive og energisparende i Norge. Det er tatt i bruk et helt nytt og innovativt luftkjølingssystem som fjerner avfallsvarme fra maskinvaren ved hjelp av et indirekte system for utendørs luft-til-luft. Luftkjølingssystemet, kombinert med bruk av moderne og energieffektive servere, gjør datasenteret på Fet til et av verdens mest bærekraftige datasentre.

EVRYs datasenter på Fet har nå følgende sertifiseringer:

 • Tier III Concurrent Maintainability «Design», utstedt av Uptime Institute
 • Tier III Concurrent Maintainability «Constructed Facility», utstedt av Uptime Institute
 • Data Center Rating 3 etter ANSI/TIA 942-A, utstedt av Critical Facilities Consulting
 • Availability Class 3 etter EN 50600, utstedt av Critical Facilities Consulting
 • ISO 27001 Styringssystem for informasjonssikkerhet, utstedt av Nemko
 • ISO 9001 Kvalitetssystem for prosesser som håndtering av changes, utstedt av Nemko

Fakta om datasenteret på Fet

Norges største og mest moderne datasenter med 4 200 m2 (8,4 MW IT load) fordelt på tre etasjer i to autonome bygg (Twin-Site-One-Location) med videre utbyggingsmuligheter

 • Europas største datasenter bygget med luft-til-luft kjøleteknikk.
 • Effektiviteten av datasentre måles i PUE (Power Usage Efficiency). Mens en rekke tradisjonelle datasentre har en PUE på 1,6 – 2,4, har datasenteret på Fet mindre enn 1,12.
 • Brannbeskyttelse med hypoksisk luft, også kjent som oksygenreduksjonssystem, som er en proaktiv brannbeskyttelsesteknikk basert på en permanent reduksjon av oksygenkonsentrasjonen.
 • Naturlig frikjøling med lukket luft-til-luft kjøling, Ingen kjølerør med væske i datarom.
 • Ingen lastbegrensning på rack siden rack plasseres rett på gulv.
 • Ingen rørføringer inne i datarom, ingen risiko for lekkasjer.
 • Redundante fiberkoblinger med et utvalg av operatører.
 • Stor fleksibilitet ovenfor kunder ved at løsningene kan tilpasses kundebehov og fremtidige tjenester.
 • Sikkerhet på strøm med 2N+1 (n+1) infrastruktur designet for 100 prosent tilgjengelighet og ingen avbrudd under vedlikehold.
E+H liten crop

Liten og nett elektromagnetisk mengdemåler for ledende væsker

Sikker og effektiv mengdemåling

Mange bedrifter har funnet ut at det er penger å spare ved å måle og dermed begrense bruken av tilsetningskjemikaler. Derfor har det vært en økende etterspørsel etter måleinstrumenter som effektivt kan måle forbruket.

les mer...
AMNYTT Nr 6 crop_edited-1

AMNYTT 06 2017 er distribuert

Utviklingen nå mer omfattende enn for kort tid siden

Det ser ut til at de fleste piler for norsk økonomi og industri peker oppover. Næringslivet har vist en formidabel evne til å tilpasse seg nye rammebetingelser. Fagfolk har flyttet på seg og omstilt seg til nye bransjer.

les mer...
freistellen mit PfadCD-Inlay einbauenNetwork Interfaces fg

Kabinetter og koblingsbokser i polyester

Med beskyttelsesgrad IP66 står ingenting i veien for utendørs bruk

Sortimentet i serien Clipsafe fra Phoenix Contact er nå utvidet. I tillegg til husene i spesialstål finnes det nå også 35 robuste Ex-sertifiserte hus i polyester for bruk i prosesstekniske omgivelser.

les mer...
Mettler masse crop

Massekomparatorer fra METTLER TOLEDO gir effektiv, feilfri og sporbar kalibrering

Håndterer også måleusikkerhet

I dagens arbeidsliv er det en nesten universell oppgave å øke kvaliteten og samtidig redusere tidsforbruket. Vektkalibrering er ikke noe unntak da det stadig blir vanskeligere for kunder i svært regulerte bransjer å vente på kalibrerte vekter.

les mer...