ABB zero crop

En av verdens kraftigste elbilladere

Er ladekøangst en saga blott

ABB viser høyeffektlader og elektrisk energilagring på Zerokonferansen 2017. - Med fullading av batterier på elbilen i løpet av minutter kan både rekkevidde- og ladekøangst bli en saga blott, sier Steffen Waal, administrerende direktør i ABB.

Zerokonferansen 2017 er Nord-Europas største og viktigste møteplass for alle som er opptatt av klima, samlet 120 nasjonale og internasjonale innledere. En av dem kommer fra ABB og som presenterte hvordan avanserte mikrokraftnett, såkalte microgrids, kan hjelpe utviklingsland å bli hundre prosent fornybare.

Et utstillingsområde under tak på Youngstorget i Oslo viste det siste innen utslippsfrie løsninger. Utstillingen var åpen med gratis adgang for offentligheten. ABB viste blant annet en av verdens kraftigste elbilladere og batteribaserte energilagringsløsninger.

ABBs nye høyeffektslader, Terra HP, kan levere syv ganger mer effekt (inntil 350 kilowatt) enn de fleste av dagens hurtigladere. I dag leverer majoriteten av hurtigladerne opp til 50 kilowatt. Flere elbilprodusenter har planene klare for løsninger med vesentlig raskere lading av batteriene.

På utstillingen viste ABB også et batteribasert energilagringssystem. Slike løsninger blir stadig mer aktuelle og byr på en rekke fordeler.

- Energilagringssystemer forenkler integrasjon og bruk av ny, fornybar energi, kan øke forsyningssikkerheten, redusere behov for investeringer i kraftnettet og muliggjøre kjøp av elektrisk kraft når effekttariffen er lavest, fortalte Waal.

Catena telefon crop

Ny «Sound Powered» telefon

En av de enkleste og mest driftssikre telefonene som finnes på markedet

«Sound Powered» betyr at hele systemet drives av energien i tale, kombinert med manuelt generert oppkall. Ingen sentral, ingen strømforsyning, ikke noe nettverk og ingen konfigurasjon. Fungerer når alt annet er ute av drift.

les mer...
IMI trykkstøt VA_82730 crop

Forebygg trykkstøt med IMI Buschjost ventiler

Kan redusere trykkstøt med mer enn 80 prosent

Vanntrykkstøt, også kalt hydraulisk sjokk, skaper en plutselig trykkstigning i et rørsystem. Dette kan gjøre skade på pakninger, rør, fittings og øvrige komponenter på applikasjonen.

les mer...
Krohne Gruppebilde med EX ikon crop

Signalomformere fra KROHNE med nytt design og nye bruksområder

Alternativ for parametersetting og kalibrering direkte i Ex-områder

Signalomformerne IFC 100 og MAC 100 samt SMARTMAC 200 er nå tilgjengelig med hus i rustfritt stål. De er hovedsakelig rettet mot applikasjoner i næringsmiddelindustrien, men kan også brukes der høy korrosjonsbestandighet kreves, f.eks. i saltholdige omgivelser.

les mer...
Image converted using ifftoany

Eatons bryteranleggsfamilie Xiria oppgraderes

Designet med Eatons veldokumenterte vakuumbryter teknologi

Plassbehov minimeres, mens skalerbarheten styrkes. Nye tillegg til Xiria-produktfamilen har gjort det mulig å oppskalere bryteranlegget ved behov for flere bryteravganger, tidligere måtte hele anlegget erstattes.

les mer...