hydrolog crop

Sensoren kan anvendes i ett bredt spekter av væsker

Batteridrevet nivåmåling med GSM-modul

Nivåsensoren Hydrolog 3000, fra ACS-CONTROL SYSTEM, er en batteridrevet sensor for autonom måling av nivå og temperatur i væsker. Denne sensoren kan enkelt ettermonteres og kan leveres med GSM-modul integrert, på denne måten kan fjerntliggende applikasjoner overvåkes ved hjelp av mobilnettverket.

Typiske applikasjoner er overvåking av brønner, reservoarer, og åpent vann som innsjøer og elver.

Fordeler:

· Fleksibel nivåmåling med høy presisjon

· Integrert temperaturmåling

· Innebygd batteri

· Justerbar målingshastighet

· 128 kB Datalagring, opp til 216 000 målinger

· Innhenting av data via pc, håndholdt konfigureringsmodul eller fjerntilgang gjennom GSM-modul

 

Hydrolog sensoren har utmerkede egenskaper mot høye trykk, slagtrykk og høy motstandsevne mot kjemikalier og korrosjon, den er nærmest upåvirkelig med tanke på temperatursjokk.

Sensoren kan anvendes i ett bredt spekter av væsker som vann, kloakk, løsningsmidler, olje, slam, fett, rengjøringsmidler osv. Med Hydrolog sensoren kan nivå og temperatur i media logges med dato og tid uten å ha lokal strømforsyning tilgjengelig.
På grunn av sensorens fleksibilitet og konfigurasjonsmuligheter anvendes Hydrolog også i flom forebyggende applikasjoner.

Strømtilførsel til Hydrolog er realisert med ett innebygget litiumbatteri (utskiftbart eller loddet).
Batterilevetiden er på minst 2.000.000 målinger eller 10 år ved målinger hvert tredje minutt. Målesyklusen kan endres av brukeren og kan varieres fra 1 sekund til 1 måling per dag. Det er også mulig å endre målefrekvens ved alarm for å oppnå en høyere måle tetthet i tilfelle flom.

Via alarmstyring, er det mulig å konfigurere alarm for både vannivået og temperatur. I kombinasjon med GSM-modulen kan f.eks. en forestående flomhendelse varsles via SMS eller E-post. Opptil 8 telefonnummer kan lagres og varsles automatisk i tilfelle alarm og eventuelt når batterilevetiden nærmer seg slutt.
GSM-modul kan ettermonteres i enhver Hydrolog, dette for å kunne konfigurere og lese måledata uten å måtte gå til installasjonen.

Utfyllende informasjon finnes på; www.fgtech.no

DNV Digital Twin 1 crop

Retningslinje for bekjempelse av cybertrusler i olje- og gassindustrien

Viktig for å redusere cyberrisiko og kostnader

Fordelene med digitalisering i olje- og gassektoren er omfattende, men medfører også sårbarheter for nye former for cyberangrep. Nesten 68 % av olje- og gasselskapene ble berørt av minst ett betydelig cyberangrep i 2016, og det antas at mange angrep ikke blir oppdaget eller offentliggjort.

les mer...
Mettler ACC crop

METTLER TOLEDO presenterer kalibrering på en ny måte

Kobler ytelsen til kundens vekt til de faktiske veietoleransene

Gir muligheter til innsparinger på materialer, avfall og ekstraarbeid. Tradisjonell kalibrering fokuserer, og med rette, på hvordan en veieenhet fungerer. Frem til i dag har imidlertid ikke enhetsytelsen vært knyttet til prosessen der veiingen spiller en rolle.

les mer...
2015. INDIA. AGRA. Agra ABB site, India.Foto: Gustav Mårtenss

ABB oppgraderer HVDC-link for Statkraft-selskap

Det oppgraderte MACH-kontrollsystemet fungerer som “hjernen” i HVDC-forbindelsen

ABB har vunnet en ordre fra Baltic Cable AB, et datterselskap av Statkraft, som er en av Europas ledende produsenter av fornybar kraft, for oppgradering av selskapets høyspent likestrøms (HVDC) kraftforbindelse. Den ligger i Østersjøen og forbinder kraftnettene i Tyskland og Sverige.

les mer...
WAGO 21-412-1 crop

Nye holdere for WAGO 221 koblingsklemme

WAGO presenterer nok et produkt til koblingsklemmene 221. Holdere med strekkavlaster til koblingsklemme serie 221.

les mer...